Friday, April 10, 2009

~jalan2 cari makan jue's version..~

Masa minum ptg tadi, mom tanya "apa pendapat survey" , wuts everybody want to eat for dinner..hehe..so apalagi, ada yg nak makan steamboat lah, nak makan seafood lah..nak makan KFC lah..nak makan kat luar lah..ewah2 dorang ni, macam ler banyak tol duit nak makan kat luar..hehe. At last, mom decided, we will have butter prawn n bee-hoon goreng kampung jer...uh uh..oklah..sedap gak tu.;)

So, me n my couz si jen; diamanahkan untuk membeli udang..our choice? Pasar tani Matang jaya, 10 minutes from my place..

urmm..byk gak choice..yg ni sepinggan RM 10..tapi mcm tak fresh lagi. Bau suda..

yang ni manis isinya...udang harimau..RM 12 sepinggan..kulit jer yg berat..tak berbaloi..huhu

At d end..me n jen pick this one..xtually RM 10 per plate..bodek2 tokey tuh..then dia bagi RM 9 diskaun seringgit jer..boleh la..lagipun stil fresh n size nya pun sedang2

Then d two of us jalan2 tengok2 sayur..ternampak la buah ni;buah naga..sedap gak..sweet but too much seeds..

Our laz resort, cari bee-hoon d everise supermart...hehe...

gago nye eksyen cari bee-hoon..kuang2

Neway, sori tak sempat nak ambik pic butter prawn, masa me buat entry ni butter jer yg tinggal, prawn nyer dah lesap...;p

6 comments:

  1. uhh bestnya udang..masak sambal..wah hingga menjilat siku hehehe

    ReplyDelete
  2. yum yum cukulet..hehe. Uihh cedap tuhh...

    ReplyDelete
  3. auk..dah me nyangkong tek..hihi.xoxo

    ReplyDelete
  4. alo sis....nama berita? Chatbox kito org cini kena blok lah...sik dpt nak ngak chatbox...drop sini je lah pon ok gak

    ReplyDelete
  5. hi mc..manah rita ku..hehe..oh ya ka? kenak block? ciannyer..boleh boleh jengok2 la kalau free ya..;)

    ReplyDelete